Nazywam się Magdalena Mikołajczyk. Jestem magistrem dietetyki i psychologii, studiowałam na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi i Uniwersytecie Łódzkim.
Swoje doświadczenie zawodowe zdobywałam pracując w jednej z większej łódzkiej prywatnej klinice medycznej. Głownie prowadząc pacjentów z: nadmierną masą ciała, cukrzycą, nadciśnieniem tętniczym, hashimoto, insulinoopornością, celiakią, z zespołem jelita drażliwego, oraz przede wszystkim z osobami chcącymi naprawić swoje relacje z jedzeniem.
Uczestniczyłam w wielu projektach m. in w unijnym projekcie „Wzmocnieni rehabilitacją – dłużej aktywni” aktywizującym osoby ze zdiagnozowaną chorobą układu kostno-stawowego, mięśniowego i tkanki łącznej. Prowadząc cykl warsztatów uczących prawidłowych nawyków żywieniowych.
Współpracowałam przez kilka lat z jednym z łódzkich żłobków, kształtując prawidłowe nawyki żywieniowe maluszków od pierwszego roku życia.
Podczas pracy charakteryzuje mnie duża wrażliwość na indywidualne potrzeby pacjenta. Nie jestem zwolenniczką zero-jedynkowego podejścia do odżywiania i restrykcyjnych diet. Wierzę, że wspólne ustalenie motywacji i przeszkód jakie mogą się pojawić podczas całego procesu nabywania nowych nawyków, to najlepszy sposób do osiągnięcia celu. Jestem przekonana, że naprawienie relacji z jedzeniem, nie karanie siebie za błędy i dbanie o siebie to klucz do akceptacji swojego ciała.
Od lutego 2020 roku prowadzę szkołę rodzenia i przestrzeń warsztatową Centrum odRODZENIA, która w holistyczny sposób przygotowuje przyszłych rodziców do przyjścia na świat ich maluszka.
Centrum odRODZENIA współpracuje z wieloma specjalistami m. in z : dietetykiem, psychologiem, położną, ekspertami do spraw laktacji, fizjoterapeutką uroginekologiczną oraz ratownikiem medycznym. W jednym miejscu klienci otrzymują to co najważniejsze – kompleksową opiekę i wsparcie.
Nauka świadomego odżywiania zgodna z Twoimi potrzebami oraz budowanie relacji z ciałem daje naturalna przestrzeń do zmian.
W praktyczny i przystępny sposób przeprowadzę Cię przez ten cały proces. Pokażę Ci jak można zadbać o siebie jedzeniem oraz, że warto przestać postrzegać zero-jedynkowo odżywianie.